Akik figyelemmel kísérik az országos horgász versenysportot, tisztában vannak vele, hogy gyakorlatilag áprilistól kezdődően minden hétvégén verseny van valahol az országban. Ezeken a versenyeken szerencsére egyre többen indulnak megyénkből is, igy egyre nehezebb olyan hétvégét találni, amikor mi is megtudjuk szervezni a saját bajnokságunkat. Bár az országos versenyeken egyre többen indulnak, a Feeder bajnokságunkon a tavalyi 11 csapat után az idén csak 8 csapat indult el. A létszám csökkenése szerencsére nem párosult a minőség csökkenésével. Felkészült, jó horgászok alkották a csapatokat és az új nehezebb körülményekkel is remekül megbirkóztak, ugyanis a szomszédunkban zajló háború a horgász versenyzésbe is beszivárgott. Az etetéshez és a csalizáshoz használt szúnyoglárva jó részét Ukrajnából hozták az elmúlt években, ezeket sajnos most az esélyegyenlőség érdekében sajnos ki kellet zárnunk és csak a könnyebben beszerezhető légylárvákat és a gilisztát használhatták a versenyzők.

A gátat megbontó szifon két oldalán lettek a szektorok kialakítva. Az etetést jelző dudaszó hangjára mindenki az általa favorizált távolság alapos megetetésébe kezdett, majd pontban 10 órakor indultak az első halakért a felcsalizott horgok. A szektorok szélein hamar jelentkeztek az első kapások, bentebb viszont voltak, akiknek nagyon nehezen indult a halfogás. Az „A” szektorban az első hely gyakorlatilag már az első órában eldőlt. Tamók Balázs (Miskolci SHE) állva hagyta a mezőnyt, folyamatosan fogta a szebbnél szebb keszegeket, még az se zavarta meg, hogy a szomszédja Deák Attila első halnak rögtön egy kiló feletti ponttyal nyitott. Szektorában a második helyért alakult ki nagy küzdelem 9-10 kilós fogást négyen is elértek, végül is Szalai Donát (ÉRV Lázbérc) lett a második, ő fogta egyébként a nap legnagyobb pontyát is, a harmadik pedig Deák Levente (MIHAHO 2) lett. A „B” szektorban Simon Norbert (Pikkely SHE) és Tyukodi Dénes (RaToHe Feeder Team) között alakult ki nagy csata. Közel azonos darab szám mellett a nagyobb átlagsúlyt végül is Norbi érte el, így ő lett az első, Dénes mögé pedig Szalai Márton ért oda. A „C” szektorban Sugár Csaba (RaToHe Feeder Team), Fazekas Tamás (ÉRV Lázbérc), Kiss Ádám (Tiszalúc SHE 2) aprította legjobban keszegnépet, de Takács Ádámnak (Tiszalúc SHE 1) is sok hala volt. A mérlegelésnél aztán Csaba örülhetett, ő nyerte ezt a szektort Kiss Ádám előtt, Tamásnak be kellett érnie a harmadik hellyel. A „D”-ben Pálinkás Robi (RaToHe Feeder Team) könnyen lehet, hogy történelmet írt. Feeder bottal ennyi halat, 21675 grammot még senki nem fogott ezen a pályán. Alaposan feladta a leckét annak, aki a jövőben ezt felül akarja überelni. Majdnem kétszer annyit fogott, mint a második Tamás Viktor (ÉRV Lázbérc), a harmadik hely szoros csatában lett a Németh Mátéé (Tiszalúc SHE 1), aki mondhatni 1 hallal, 25 dekával előzte meg házi versenyben a másik tiszalúci csapatban versenyző Rimmel Mátyást. A mérlegelést követően ebédel vártuk a versenyzőket, majd eljött az igazság pillanata, az eredményhirdetés.

A 2022 év Bajnoka a tavalyi címét megvédve a:

  1. RaToHe Feeder Team (Orosz László, Pálinkás Róbert, Sugár Csaba, Tyukodi Dénes, Fülöp József)

  2. ÉRV Lázbérc HE (Fazekas Tamás, Nagy László, Szalai Donát, Tamás Viktor, Tamás Ernő)

  3. Tiszalúc SHE 1 (Germus Lajos, Kiss Ádám, Németh Máté, Orosz László, Majdanics Péter)

 A bevezetőben már említettem, hogy az Országos Bajnokságokon egyre többen indulnak megyénkből, akiket a szövetségünk is támogat a nevezési díj erejéig. Ennek egyetlen feltétele, hogy a versenyző valamelyik megyei bajnokságunkon elinduljon. Azoknak a versenyzőknek, akik éves szinten több versenyen is elindulnak, látni a mozdulatain a tapasztalatot. A magyar horgászsport a világ élvonalába tartozik, az Országos Bajnokságok a világ szinte legerősebb bajnokságai, nagyon nehéz minden szakágban a Döntőbe jutás, már a megyei bajnokságunkon is nagyon komoly versenyzőket láthatunk!

                                                                               HEBOSZ Ifjúsági és Versenybizottsága

Close Menu