Szeptember elejére esett a 2023. évi Megyei Egyéni Feeder Bajnokság, amelyet szövetségünk a Rakaca-víztározón rendezett. Idén hagyományteremtő céllal nemcsak felnőtt, hanem utánpótlás korosztályban is vártuk a versenyezni vágyó fiatal feeder horgászokat. A felnőttek részére idén két fordulóban bonyolítottuk le a versenyt, bízva benne, hogy ezzel az esélyeket jobban ki tudjuk egyenlíteni. Ez a fajta lebonyolítás azonban erősen növeli a versenyzők költségeit és szabadidő ráfordításait. Talán ennek, talán egyéb körülményeknek köszönhetően a tavalyi 30 fős benevezett versenyhorgász létszám idén 11 fő felnőtt versenyzőre esett vissza, ők egészültek ki 5 fő utánpótlás versenyzővel.

Már a pénteki kötelező edzés is hidegzuhanyként érte a versenyzőket, hiszen keszeget csak néhány darabot sikerült fogni és a jelek sem voltak biztatóak. A partszélében mozgó rákok, a víz tetején oxigén után keresgelő halak, a szélcsendes feszített víztükör nehéz versenyt vetített előre. Az első fordulóban, szombaton döbbenetes volt, hogy azon a vízen, ahol máskor ömlik a keszegféle, ott egyetlen darabot sem sikerült fognia senkinek. A körülményekhez Kiss Ádám alkalmazkodott a leggyorsabban, ő ugyanis öt perc után a snecik felé fordult, ebben az időszakban még belőlük lehetett párat fogni. Ádám az első órában fogott snecikkel meg is nyerte az A-szektort, mögötte a szintén snecivel próbálkozó Tamás Viktor végzett a szektor második helyén. Pálinkás Róbert ugyan a szektor szélén ült, bízott végig a megjelelő keszegekben, amik azonban nem akartak ma táplálkozni, így meg kellett elégednie a szektor harmadik helyével. A B-szektorban még siralmasabb volt a helyzet, az utolsó óráig három versenyző is 1-1-1 db snecivel a haltartóban várta a verseny végét. Az utolsó 10 percben a part elé megérkező küszraj azonban átrendezte ezt a szektort. Többen próbáltak belőlük fogni néhányat, igaz néhányakban ez a fajta horgászat a feeder versenyzés lényegét és szabályosságát kérdőjelezte meg. Végül Molnár Zoltánnak sikerült a legjobban a feladat, aki nyerte a szektort, második helyen Orosz László, a harmadik helyen Péter Zoltán végzett. Sokat elárul erről a fordulóról, hogy az összfogása a 11 fő versenyzőnek 1325 gramm volt.

Vasárnap reggelre változott az időjárás, szembeszél fújt a gátra és borult, esős időt jelzett az időjárás jelentés. A reggeli érkezésnél több versenyző első útja a gátra vezetett, szemük a vízfelszínt és a part szélét vizslatta, mindenki kíváncsi volt, változik-e a helyzet. Többen szkeptikusak voltak, néhányan azonban bizakodtak, hogy ezen a napon a víztározó az igazi arcát mutatja. Nekik lett igazuk, az első bedobás után több versenyző arcára mosoly került, keszegféle védekezett a horgon. Bár egy vihar miatt meg kellett szakítani a versenyt, végig sikerült a versenyt zökkenőmentesen lebonyolítani. Az A-szektorban Pálinkás Róbert szedte elő nagydévérezős tudását és megnyerte a szektort 8 kg feletti fogásával. Mögötte kevéssel lemaradva a szélen horgászó Orosz László került, akinek ugyan darabszámra több hala volt, de ezek kisebb méretűek voltak. A szektor harmadik helyét Jánosi Gábor szerezte meg. A B-szektorban Tamók Balázs jó tempóban húzta a keszegeket, meg is nyerte a szektort és a pálya legtöbb halát is ő fogta ezen a napon. Izgalmas számolgatás kezdődött a mérlegelésnél, hiszen érezhetően Kiss Ádám is jól állt a szektorában. Sikerült a szektor második helyére odaérnie, a harmadik helyet Péter Zoltán szerezte meg, aki már a tavaszi csapatversenyben ráérzett a keszeghorgászatra is. Végül az összetett győztes 3 pontot gyűjtve az a Kiss Ádám lett, aki korábban már volt közel a bajnoki címhez, akkor azonban ez nem jött össze, most viszont igen. A második helyet nagy csatában a nagyot hajrázó Pálinkás Róbert szerezte meg. A dobogó harmadik fokára pontegyenlőséggel, kisebb fogott súllyal Orosz László állhatott fel.

Az utánpótlás korosztály csak vasárnap, egy fordulóban versenyzett, Még szerencse, hogy a szombati szenvedésben nem kellett a gyerekeknek részt venniük. Vasárnap azonban evett a hal, a gyerekek boldogan szákolgatták a szebbnél-szebb dévérkeszegeket. A legjobban ezt Hatalyák Bence oldotta meg, aki 7400 grammos fogásával nyerte meg a versenyt. A második helyen szép horgászattal Simon Ákos végzett. A dobogó harmadik fokára az éremnek nagyon örülő Palicz Krisztián került. Ügyesen horgászott Molnár Tamás és Hornyik Vince is, nekünk a negyedik és ötödik helyet sikerült megszerezniük. Bár tudjuk, hogy ez az öt gyerek még kevés létszámnak számít, mégis nagy boldogság volt jelenlétük, hiszen jó hangulatot teremtettek és elkezdtünk feeder szakágban is foglalkozni az utánpótlás neveléssel. Remélhetőleg jövőre még többen próbálnak szerencsét az utánpótláskorúak közül. Ezennel kérjük tagegyesületeinket, ha módjukban áll próbáljanak utánpótlás korú versenyhorgászt támogatni és segíteni a versenyzésben, a feeder szakágban is.

Eredmény táblázat.

Gratulálunk a díjazottaknak és minden résztvevőnek. Segítőinknek köszönjük a verseny szervezésében
és lebonyolításában nyújtot segítséget.További fotók a galériában.
HEBOSZ Ifúsági és Versenysport Bizotság – Feeder Szakbizotságt

Close Menu