2022. június 5-én kerület megrendezésre a Megyei Finomszerelékes Csapatbajnokság a Rakaca-víztározó gáti szakaszán 6 csapat részvételével

Az edzésnapok alapján jó versenynek néztek elébe a csapatok, szép fogásokról érkeztek a hírek. A verseny napján már nyoma nem volt az előző napi hidegfrontnak verőfényes napsütés fogadta a versenyzőket. A sorsolást követően lázas készülődés vette kezdetét a versenyzők elfoglalták a kijelölt rajthelyeiket, a limitellenőrzést követően 9:50-kor megkezdődött az etetés. Az etetési stratégia nagyon különböző volt, volt olyan, aki csészével vitte be halkan és pontosan, illetve volt a másik véglet, aki narancs méretű gombócokat dobva az alapozott. A horgásztechnika a rakós botos, és a spiccbot között változott, ott is főként a 7 m-es spiccbotok domináltak.  A csapatok 5 szektorra voltak osztva, 4 szektorban a felnőttek, egy szektorban az U18-as versenyzők.

U18-as versenyzői szektorban főként a spiccbotos technika dominált, kivéve Szalai Mártont (Lázbérc HE), aki rakós botos technikával a 3 óra versenyidő alatt több mint 16 kiló dévérkeszeget terelt a szákba, majd őt követte fogások tekintetében Matisz Máté (Bodrogmenti HE) és Szomolya Ádám (Pikkely HE 1.). Gratulálunk!

Az A szektorban az elejétől kezdve aktívak voltak a halak, ezzel szemben más szektorokban nagyon nehezen indult be a halfogás.  Ebben a szektorban az elejétől kezdve dominált Orosz László (Tiszalúci SHE) aki kitartott a spiccbot mellett s ütemesen fogta sorra a halakat, nagy küzdelemben Tóth László (Pikkely HE) ás Márton Zsolt (Bodrogmenti HE) által harapófogóban.  A mérlegelésnél nem volt kérdés, ezt a szektort Orosz László nyerte 22100 g-os fogásával! Gratulálunk igazi férfimunka volt!

A B szektor már izgalmasabb volt, Tamás Viktor (Lázbérc HE) – Deák Levente (MIHAHO) – Mezei Kristóf (Pikkely HE 1.) trió rakós bottal sorra fogta a halakat, külső nézőként nehéz volt eldönteni ki vezeti a szektort. Minden betolás egy szép dévér.  Látványos és pörgős horgászat bontakozott ki a verseny második felére, fej-fej mellet haladtak a versenyzők.  A mérlegelés során a szektort Mezei Kristóf nyerte 22425 grammal majd őt követte Deák Levente 21275 gramm, illetve Tamás Viktor 19550 gramm.    

A szifonház utáni C szektorban látványosan nehezen indult a halfogás, az első halakat rakós boton fogták a versenyzők, de volt olyan, aki kitartott a spiccbotnál majd a verseny második felében jött fel, mint a “talajvíz”. Ezt a szektort Péczeli János Róbert (Bodrogmenti HE) nyerte 16200 grammal, kitartva a rakós botos technika mellett, őt követte Szalai Donát (Lázbérc HE) 14275 grammal, aki szintén rakózott,  majd a harmadik befutó Takács Ádám (Tiszalúci SHE) 13300 gramm fogott súllyal.

Az utolsó szektor a D szektor az igazi halálszektor. Az első fél órában, ha 3 db dévérkeszeg esett el a szektorban akkor sokat mondok.  Egy kis idő elteltével a szektor szélén Deák Attila (MIHAHO) és Hideg Veronika (Pikkely He 2.) sorra fogták a halat spiccbottal. Minden dobás hal. Látva az ütemet el is lehetett könyvelni, hogy a széle viszi a szektort.  Ahogy telt az idő a szektor belső felében egyre jobban indult meg halfogás. Majoros Tibor (Bodrogmenti HE) rakós boton szedte a halat, mellette közvetlenül Fazekas Tamás (Lázbérci HE) spiccboton állította össze szépen a keszegeket. Nagy küzdelem bontakozott ki a két versenyző között, de a végső elszámolásban Tamás örülhetett 14975 grammos fogásával nyerte a szektort, őt követve Tibi 13050 grammal, harmadik befutóként Mezei Bence (Pikkely HE 1.) 11625 grammal.

A mérlegelést követően ment a “matek” ki milyen eredményt ért el, hány pontot gyűjtött. Az összesítést követően a versenyt az ÉRV Lázbérc HE nyerte 11 ponttal és 82800 gramm fogott súllyal, őket követve pontegyenlőséggel a második helyen a Bodrogmenti HE csapata végzett 11 ponttal és 72225 gramm fogott súllyal.  A harmadik helyen pedig a Pikkely HE 1-es csapata 15 ponttal és 62050 gramm fogott súllyal. A mezőny legtöbb halát Mezei Kristóf (Pikkely HE 1.) fogta 22425 grammot.  Gratulálunk minden csapatnak és résztvevőnek. Jövőre újra találkozunk.

Írta: Pálinkás Róbert

Close Menu