2023.július 3 és 7-e között 16 fiatal horgász részvételével került megrendezésre az Ifjúsági horgásztáborunk a Verba tanyán.

1 nap (hétfő): Megérkezés után rövid köszöntővel vette kezdetét a HEBOSZ Horgásztábor. A szállás elfoglalása és a csomagok kipakolása után ebéd következett, majd ismerkedés a horgásztóval és a helyek elfoglalása. Mi másé is lehetett volna a főszerep, mint a horgászaté!!!!! Vacsora után Donát, Marcival közösen átnézte a gyerekek felszerelését, hogy mindenki jó eséllyel kezdje meg a halfogást.

  1. nap (kedd): Ma a finomszerelékes úszós horgászaté volt a főszerep, hiszen Márton Zsolt versenyhorgász látogatta meg táborunkat és tartott bemutatót a rakósbotos horgászatról. A bemutató után a gyerekek is ismerkedhettek ezzel a horgászmódszerrel a gyakorlatban is. Jó volt látni, hogy az érdeklődő fiatalok folyamatosan cserélődnek a versenyládán.
  1. nap (szerda): Ez a nap a klasszikus, hosszúelőkés feeder horgászatról szólt, hiszen a napi vendégünk Pálinkás Róbert többszörös csapat és egyéni bajnok versenyhorgász volt. Robi egy tartalmas és interaktív bemutatóval ismertette ezt a módszert a táborozókkal. Volt itt etetőanyag keverés, végszerelék készítés és minden, amit csak e különleges módszerről tudni érdemes. A bemutató után itt is a horgászaté lett a főszerep, gyakorlatban tapasztalhatták meg az ifjú pecások a termetes dévérek szákba terelésének élményét.
  1. nap (csütörtök): A nap jelmondata: „Minden, ami METHOD!”. A táborozásban végig segédkező Szalai Donát és Szalai Marcell, a Bait Maker teszthorgászai tartottak „method suli”-t az ifjoncoknak. Napjaink legfelkapottabb horgászmódszerének ismertetése és bemutatása osztatlan sikert aratott és sorban kerültek a szákba a módszernek köszönhetően kifogott amurok, pontyok és termetes dévérkeszegek.

5.nap (péntek): Gyorsan elrepült ez az öt nap….. Az utolsó horgászat kezdődött meg kora reggel. Még szákba került ideiglenesen néhány szép ponty, keszeg és amur. Csomagolás, búcsúzkodás és felkészülés a hazaútra.

Ezúton szeretnék köszönetet mondani a táborunkat meglátogató versenyhorgászoknak: Márton Zsoltnak és Pálinkás Róbertnek a színvonalas horgászbemutatókért. Szalai Donátnak és Marcinak, hogy egész héten állták a sarat és legjobb tudásuk szerint segítették a táborozó fiatal horgászokat. Szabóné Gabikának a gyermekek folyamatos felügyeletét.

Köszönet a MOHOSZ-nak és a Horgász Egyesületek B. A. Z. Megyei Szövetségének, hogy a sikeres tábor megrendezéséhez szükséges anyagi és tárgyi feltételeket biztosította.

Köszönjük Verba Tanya!!! Remélem jövőre Veletek ugyanitt!!!

Jelen rendezvény a MOHOSZ Horgász Utánpótlás-nevelési és Oktatási Program pályázati támogatásával valósult meg.

Close Menu