Ebben az évben október 2-án rendeztük meg Borsod megyei horgászegyesületi vezetők horgászversenyét az Árpád hegyi horgász tavon, amelyre az éven 17 egyesületből érkeztek versenyzők. A csapatok két fő versenyzőből, valamint csapatonként egy segítőből álltak.

Reggel még hűvös időben, de az elmaradhatatlan csipkelődések közepedte gyülekeztek a csapatok a megmérettetéshez. A megnyitót gyors sorsolás követte, majd a reggeli elfogyasztása után mindenki elindult elfoglalni a kisorsolt horgász helyét. A versenyzők egy bottal horgászhattak, a helyeket pedig úgy osztottuk el, hogy a horgászoknak a lehető legtöbb helyük legyen a halak fárasztásához, mert a tavat köztudottan kapitális jószágok lakják, akik közül többel, néhány hete, a method bajnokságon már találkozhattunk. Ennek a döntésünknek a helyességét már az első percek bizonyították. A tiszalúci Orosz Lászlónak az első dobást követően rögtön görbült a spicce és az a spicc sokáig görbe is maradt, legalább fél óráig, majd szákba is került a verseny legnagyobb, 14,75 kilós pontya!

Ezt hívják erős kezdésnek. Mire a halat visszaengedtük, már a többi csapatnál is voltak fogások, így a mérlegelő csapat két felé vette az irányt. Mindenütt kerültek, kisebb nagyobb pontyok, szebbnél szebb kárászok, dévérek a merítőkbe. A Tiszalúciak mellé a Rakacai tavi egyesült csapata került. Két nagyon erős csapat volt így egymás mellett. Ebben a két egyesületben nagyon erős a versenysport, gyakorlatilag az éven minden megrendezett versenyünkön képviselték magukat, amiért külön dicséretet érdemelnek. Ráadásul a tapasztalatok alapján a pálya két legjobb helyét kapták. A rakacaiak a szomszédok első kapitális pontyának sokkja után magukhoz térve, nem nagyokat, de folyamatos hal fogásba kezdtek. Már-már úgy tűnt utolérik ellenfeleiket, amikor Orosz Laci újabb fárasztásba kezdett és ez is 10 kiló feletti ponty lett. Nem aprózta. Már ekkor valószínűvé vált, hogy ez a két csapat dönti el egymás közt az elsőséget. Persze a többi csapat sem tétlenkedett. A Bodrogmenti HE csapata például 10 kiló feletti amurral nyitott, a B-A-Z megyei HE csapata pedig egy 7 kilós ponty után, 4-5 kilós pontyokat és amurt is fogtak. Az is mutatta, hogy sok hal van a tóban, hogy még a HEBOSZ csapata is tudott halat fogni, erre az elmúlt években nem nagyon volt példa, sőt, most még volt időszak, amikor a dobogóra is esélyeseknek tűntek. A verseny második felére szinte nyárias napsütés kerekedet. Valószínűleg ennek a hatására alább hagyott a halak kapó kedve. Ettől kezdve sokkal kevesebb hal került horogra, már csak elvétve fogtak valamit a csapatok. Persze a verseny végére is maradt mérlegelni való. Mire körbe értünk a tavon az utolsó méréssel, a csapatok már össze is pakoltak és eseményeket taglalva gyülekeztek a tó közösségi helyén. Az eredményhirdetést ebéd követte, majd egy ideig még jó hangulatú baráti beszélgetés folyt a résztvevők között. Remek időben szép napot töltöttünk egy ezen a napon.

2021-es év Egyesületi Vezetők Horgászbajnokságának dobogósai:

  1. Sporthorgász Egyesület Tiszalúc: Majdanics Péter, Orosz László
  2. Rakaca-tó HE. Tyukodi Dénes, Pálinkás Róbert
  3. A.Z megyei HE: Fekete Kornél, Csirke Csaba

Részletes eredményeket a mellékletben lehet tanulmányozni.

Az eredmény tábla itt érhető el: https://hebosz.hu/wp-content/uploads/2021/11/HEBOSZ-EVHB-2021.pdf

A Versenyen készült fotók: https://hebosz.hu/galleria/

 

Close Menu