Szeptember 20-án vasárnap, az idei utolsó versenyünkre, a Megyei Feeder Egyéni Bajnokságra gyülekeztünk legnépszerűbb versenypályánkon, a Rakacai víztározón. Ahogy az egész évre, úgy erre a versenyre is rányomta bélyegét a vírus helyzet. Az utolsó pillanatig voltak nevezők és visszalépők. A meleg napokat lezáró hidegfront utáni csípős reggelen végül 17 versenyző keverte az etetőanyagot, a gát tövében.

  A megnyitót és a sorsolást követően pedig mindenki jó értelembe véve „lázasan” foglalta el a helyét és kezdte meg a felkészülést. A hűvös reggelt követően kellemes horgászidőben kezdték el a pecázást a versenyzők. Azt kell, hogy mondjam komoly versenyzőink vannak feeder horgászatban is, pedig sajnos nem is tudott mindenki eljönni. Az igazságos elbírálás érdekében 3 szektorra bontottuk a pályát. Hiába tűnik egyenletesnek a gát, a sok éves tapasztalat azt mutatja, hogy mégsem az, például nálunk még soha nem nyertek versenyt az elvileg kiemelt szélső helyekről. A verseny, a rakacai halak szokásának megfelelően kicsit lassan indult, de az első percek csendje után szépen felpörögtek a fogások. Az „A” szektorban sokáig nagyon egyenletesnek tűnt a halfogás. Aztán a tiszalúci Orosz László kezdett elhúzni a többiektől. Úgy tűnt többet és nagyobbakat is fog a többieknél. A mellette ülő Tamás Viktor pedig lemaradt a többiektől. Viszont azt, hogy ki áll a második helyen lehetetlen volt eldönteni. Mindenki felváltva fogta a kisebb nagyobb halakat. A „B” szektorban szintén tiszalúci versenyző, a fiatal Kiss Ádám ragadta magához a vezetést, aki az első pillanattól kezdve jó ütemben fogta a dévéreket. Az ő szektor elsőségét senki sem veszélyeztette, csak az volt a kérdés a dobogó melyik foka jut majd neki az eredményhirdetéskor. A „C” szektor tűnt a mi szemünkben a „halál” szektornak. Nem lenézve a többieket, ebben a szektorban horgászott a Megyei Method Bajnok Molnár Zoltán, a szintén kiváló methodos Szalai Donát és a két remek hosszúelőkés feederes, az országos versenyekről ismert Simon Norbi, valamint Pálinkás Robi, aki nélkül egyetlen a megyei feeder verseny sem rendezhető meg. A kezdést követően Robinak indult leggyorsabban a halfogás, de a többieknek sem volt komoly lemaradása. Aztán Norbinak és Donátnak felváltva rövid időre eltűnt a hala, míg Robi továbbra is folyamatosan fogott. Minden esetre ebben a szektorban volt a legtöbb hal. A dévérek kapó kedve az utolsó percig kitartott, most ponty nem esett zsákmányul. A mérleg a látottaknak megfelelően mutatott, az „A” szektort Orosz László nyerte 9650 grammal, mögötte bő 1 kilóval lemaradva, de 35 dekán belül hárman is voltak, Németh Máté lett a második, Timár Ferenc Ádám a harmadik, Márton Zsoltinak csak negyedik hely maradt. A „B” szektort Kiss Ádám nyerte majdnem 13 kilós fogással, több mint 4 és fél kilós előnnyel. Erre mondják, hogy magabiztos győzelem. A második a szintén ifjú Deák Levente, a harmadik Preszoly András lett. A „C” szektorban nagy volt az izgalom, itt már tényleg a Megye Bajnoki cím volt a tét. Mindenkit az érdekelt több halat fogott e valaki Kiss Ádámnál. Tényleg ebben a szektorban volt a legtöbb hal. Hárman is 10 kiló fölé jutottak és igen, innen került ki a győztes, Pálinkás Robi 13910 grammos fogással nyert, a második Szalai Donát lett, Simon Norbinak pedig meg kellett elégednie a szektor harmadik hellyel. A részletes eredmények megtekinthetők a mellékelt táblázatban.

  A szektor győztesek sorrendje alapján a dobogó legfelső fokára tehát Pálinkás Robert állt, ő lett 2020 Borsod Megye Feeder Bajnoka, ezüstérmes Kiss Ádám, a bronzérem pedig Orosz László nyakába került.

Gratulálunk a győzteseknek és köszönjük mindenkinek a részvételt itt is és az éves összes versenyünkön!

Itt szeretnék egy pillanatra megállni! Az összes Borsod megyei egyesületnek egy jó példát mutatni! Kiss Ádámmal, ha jól emlékszem 2016-ban egy Ifjúsági Horgászviadalon találkoztam előszőr. Nem ő nyert, még csak nem volt dobogós sem. 2018-ban már elindult az úszós egyéni bajnokságon, itt már felállt arra a dobogóra és ebben az évben már a Tiszalúci HE a feeder bajnokságon is indított csapatot! Tavaly úszós U20-as Megyebajnok lett, feederben a lúciak pedig a csapatbajnokságon már harmadikok lettek. Ádám tavaly a TCSB csapattal Magyar bajnok lett, az éven elindult életében először az Országos Finomszerelékes Bajnokságon és becsülettel helyt állt egy nagyon nehéz, a Kunhegyesi versenypályán, most pedig ismét dobogós és persze Tiszalúcról nem is egyedül, ne felejtsük el Orosz Lacit se! Jó lenne még néhány Tiszalúci Horgászegyesület! Abban is biztos vagyok, hogy vannak a megyében hasonlóan ügyes fiatalok, sokan el is jönnek a versenyeinkre, Kéri Dominik, Deák Levi, Timár Feri, Szalai Marci, Szanyi Gergő! De 52 egyesületből csak 8-10 tud csapatot verbuválni, fiatalokat, gyerekeket segíteni 1-1 versenyre??????

 

Ebben kell tovább fejlődni, ez az egyesületek feladata!

 

                                                                                       Görbüljön!

                                                                                                  HEBOSZ Ifjúsági és Versenybizottsága

Close Menu