A Hejőmenti Horgász Egyesület 2001. évben alakult 11 taggal. Az egyesület akkor még vízterülettel nem, csak MOHOSZ tagsággal rendelkezett.

2004 –ben az Önkormányzatnak és a Képviselőtestületnek köszönhetően megvételre került a Hejőkeresztúr külterület 025 hrsz. címen található, 2,6 hektáros u.n. „vasúti bányató” amelyet egyesületünk kezel (víztérkód: 05-213-1-05). A taglétszám innentől ugrásszerűen növekedett, és jelenleg közel 100 felnőtt tagunk van.

Működési költségeinket tagdíj bevételeinkből, kapott támogatásokból (Önkormányzati támogatás, személyi jövedelemadó 1% felajánlás) fedezzük. Az elmúlt ciklusban többszázezer forintos pénzbeli hozzájárulást kaptunk, melynek nagy részét haltelepítésre fordítottuk.

Kapcsolatunk a Hejőkeresztúr Községi Önkormányzattal évről – évre egyre szorosabb lett, így bátran kijelenthetem, hogy mára egy nagyon jól működő munkakapcsolatot ápolunk. Az elmúlt években számos alkalommal kölcsönösen segítettük egymást a rendezvényeink lebonyolításában.

A tó és környezete a parkosításoknak, és a folyamatos társadalmi munkáknak köszönhetően mára egy szép és rendezett területté alakult át. Ami a halfaunát illeti, nagy számban megtalálható a vízben ponty, amur, csuka, süllő, harcsa, kárász és keszegfélék. Az évenkénti 3 – 4 alkalommal történő ponty telepítés szintén a tó egyedeit gyarapítja. Büszkeségünkre víz számos védett halfajnak is otthont ad.

Az őrzésről 1 fő hivatásos, valamint 2 fő társadalmi halőr gondoskodik, de részt vesznek benne rendszeresen a Hejőpapi KMB csoport rendőrei is.

Napijegyek váltása:

Hejőkeresztúr Petőfi Sándor utca 124/C (Mini Presszó)

Szabó Károly elnöknél +36703346676 telefonszámon előre egyeztetett időpontban

Close Menu