VIII. Feeder Klubcsapat Országos Bajnokság

VIII. Feeder Klubcsapat Országos Bajnokság

A MOHOSZ az idei, immár VIII. Feeder Klubcsapat Országos Bajnokságot a Szeged mellett található Maty-ér víztározón rendezte, amelyre 25 csapat nevezett. Szövetségünk első alkalommal indított csapatot ezen a versenyen. A csapattagok a megyei feeder ranglista alapján, illetve a Maty-éren már tapasztalattal rendelkező versenyzőkből került összeállításra. A többi szakág (method, úszós) idei szegedi tapasztalatait illetve az U25 feeder bajnokságon látottakat felhasználva próbáltuk a taktikát kialakítani, sajnos felnőtt feeder verseny nem került megrendezésre a versenyt megelőzően. Alapvetően a kukoricás pontyos taktika volt a fő irányvonal, de a csapat készült élő csalival, etetőanyaggal és TTX adalékanyaggal is.  A beszerzésnél igyekeztünk lehetőleg mindenből az elérhető legjobb minőséget beszerezni (csemegekukorica, etetőanyag stb.).

Az első edzések mindenkinek nehezen indultak, idő kellett mire a Maty-ér halai nagy számban megérkeztek a versenypályára, hiszen hetek óta nem történt horgászat a víz ezen szakaszán. A kötelező edzés végére szépen kirajzolódtak a távok, összeállt egy előzetesen jónak vélt taktika. Reménykedtünk, hogy ennek a szakági csapatnak nem kell végigjárnia azt a tortúrát, mint a többinek és sikerül jól kezdeni a bajnokságot. Nem sikerült. Péter Zoltánnak sikerült ugyan 11,5 pontot szerezni, a többiek bepontozódtak: Pálinkás Róbert 19 pont, Orosz László 23 pont, Kiss Ádám 23 pont, Sugár Csaba 24 pont. Így az első nap után a csapat a 23. helyen fordult. Érezhetően több volt a versenyzőinkben, hiszen többen nagy mennyiségben veszítettek halat, szenvedtek akadótól, vagy csak nem sikerült eltalálni a megfelelő távot, ütemet. Este új előkék, horgok, a taktika újragondolása következett. A csapatösszeállítás is változott, Orosz László helyett Csizmadia Ákos került be a ládára ülők közé.

A szombati napra jutott egy kiemelt hely, Pálinkás Robi a pálya jobb szélére sorsolt. Robi remekül horgászott, szektor 5. helyen állt fel a nap végén 30 kg fölötti fogással. A többiek is javítottak, Sugár Csaba holtversenyben szektor 12. hely (12,5 pont), Kiss Ádám és Péter Zoltán szektor 17-17. hely, a csereként beálló Csizmadia Ákos szektor 20. hely. Még nem az igazi, de az első naphoz képest jelentős a javulás, ha csak ezt a napot nézzük a 16. helyen végzett a csapat, összetett értékelésben előrejöttünk a 20. helyre holtversenyben a Kingbaits csapatával. Elérhető közelségbe került a legjobb 20 alá bekerülni.

Vasárnapra változott az időjárás, borult szeles idő váltotta az addig napos, csendes őszi időt. A pálya halain is érezhetően növekedett a nyomás, napról napra egyre több halat fogtak meg és engedtek vissza a versenyzők. A csapatösszeállítás nem változott, maradt a szombati verzió. Csapatunkból többen a limitben lévő csemegekukorica mennyiséget növelték, amit az edzésre szánt kukoricával növeltek meg (hogy ennek minősége rosszabb-e vagy sem azt csak a halak tudják). Minden esetre ismét nehéz nap következett. Egy kis szúnyoglárva talán jól jött volna ezen a ponton, ezt a verziót azonban előzetesen elengedtük. Az E szektorban Pálinkás Robinak még jól sikerült az a forduló, holtversenyben a 14. helyen végzett, Csizmadia Ákos szintén jót horgászott, a szektor 13. helye jó eredménynek számít. A többiek etetését néha mintha kikerülték volna a halak, valami érezhetően félrement. Kiss Ádám a szektor 23., Péter Zoltán a 24., Sugár Csaba a 25. helyén végzett. Sajnos ez így azt jelentette, hogy nemhogy nem sikerült előrébb jutni, a csapat visszacsúszott az összetett 24. helyre.  A csalódottság óriási volt, az okokra igazából nincs egyértelmű, kézzel fogható válasz, csak feltételezések. A tanulságokat le kell vonni, a fejet leszegni, és folytatni tovább, amit idén elkezdtünk. Gyűjteni a versenytapasztalatot, minél több versenyen elindulni, fejlődni, fejlődni, fejlődni. Bár Szeged nekünk borsodiaknak kicsit messze van, mégis muszáj lesz az itteni egy-két versenyre minél több versenyzőnek lejutni, mert a Maty-ér nem adja könnyen magát, időt kell szánni rá, hogy meg tudjuk hódítani.

A csapat versenyzőinek (Pálinkás Róbert, Kiss Ádám, Sugár Csaba, Péter Zoltán, Orosz László, Csizmadia Ákos), hátterezőinek (Fülöp József, Ozsvát Ákos, Nagy Ádám) és stábtagjainak (Szabó Ákos edző, Majdanics Péter csapatkapitány) nagy köszönet és elismerés, amiért a legnehezebb pillanatokban is kitartottak és egyetlen percre sem adták fel.

Close Menu