Az utolsó beszámolónkat azzal zártam, hogy valami elindult…

Örömmel jelentem, hogy a csapatbajnokságunkra nevezett csapatok száma is emelkedett. Hosszú évek óta, most először nevezett 10 csapat a legnagyobb hagyományra visszatekintő versenyünkre, a Borsod Megyei Horgász Csapatbajnokságra.

Ezen a versenyen kizárólag úszós készséggel horgászva, 4 fő felnőtt és 1 fő 18 év alatti versenyzőből álló csapatok jelentkezését vártuk. A múltban ezek a csapatok még 8 főből álltak, sajnos ma már az egyesületek nem tudnak (vagy nem érdekli őket) kiállítani, női, U-15-ös és U-25-ös versenyzőket, pedig az Országos Tagszövetségi Csapatbajnokságon (TCSB), ahol tavaly Magyar Bajnok lett mi csapatunk, ma is ez a követelmény. Sajnos mi is a csapatok létszámának csökkentésével tudtuk elérni, hogy a csapatok létszáma emelkedésnek induljon, ezen kívül még azon is könnyítettünk, hogy a versenyzési kedvel rendelkezők egyesülettől függetlenül is összeállhatnak. Ezeket az információkat azért osztom meg, hátha van még olyan vállalkozó kedvű horgász vagy csapat, akikkel jövőre tovább bővülhetne az indulók száma.

Az idén először nem esőben, hanem jó időben, talán túl jóban is kellet a versenyzőknek horgásznia. A menetrend az országos szabályoknak megfelelően zajlott. A versenybizottság által készített rács alapján foglalták el a versenyzők a helyeiket, igazságos szektor elosztás szerint. Ezt a versenyt is nagyon komolyan vették a csapatok, több olyan csapat is volt, amelyik dobogó esélyesnek volt mondható. Már a felkészülési időben is ment a csipkelődés, az ellenfelek heccelése. Mindenfelől nevetést lehetett hallani, mégis mindenki komolyan igazgatta, élesítette a felszereléseket. A verseny eleje az egyéni bajnoksághoz hasonlóan nehézkesen indult, a vízbe csobbanó alapozó gombócok zaja rövid időre elugrasztotta a halakat. Ebben az időszakban volt, aki snecizéssel töltötte ki a csendesebb időszakot, volt, aki nagyon pontos és finom rakós botos horgászattal kezdte el fogni a halakat. A második órában már spicc botokkal is szépen fogtak és a Match botok is adták a zsákmányt. A harmadik órában nyilvánvalóvá vált, hogy melyik szektorokban, melyik versenyzők éreztek rá a legjobban a halfogásra. Az első helyért a Premikó HE 1-es és a Pikkely HE 1-es csapata küzdött, a dobogó harmadik fokáért az ÉRV Lázbérc és a Premikó 2-es csapata csatázott. Az utolsó percekig nagyon izgalmas volt a verseny, minden csapatban voltak, akiknek nagyon ment és voltak, akik nem találták, vagy csak rövid időre, de eltűnt előlük a hal. Sok haltartóba került 30-40 centiméteres kölyök harcsa meglepetésként, de a pontyok most nem tették tiszteletüket, egyetlen példány akadt csak horogra hírmondónak. Az utolsó órában már mindenki fogta a halat, igazából ekkor már nem nagyon lehet előrébb kerülni a szektorokban, mert mindenki azonos ütemben fogta a keszegeket. A lefújást követően a szokásos népes társaság indult végig a gáton a mérlegelésre, akikhez a versenyzők közül is társultak néhányan. Ekkor újra indultak a csipkelődések, jöttek mentek a gratulációk. Ismét voltak néhány dekás, egy keszegnyi előzések, amelyek mindig nagy derültséget okoznak. Bizony néha grammokon múlik a siker. Voltak keresztbe verések, meglepetés eredmények. Horgásztak jó eredményt kevésbé ismert versenyzők, és bizony voltak olyanok is, akiknek sikertelensége okozott meglepetést. A mérleg persze minden kérdést eloszlatott. A pálya bal oldalát a Premikó HE csapatai nyerték, az utánpótlás szektorban Monoki Benjámin (Premikó 2) nyert, ha ő a Premikó 1 tagja lett volna, már ezen az oldalon eldőlt volna minden, hiszen az A szektorban Deák Levente (Premikó 1), a B szektorban Monoki László (Premikó 1) horgászta a legjobbat. A pálya bal oldalát viszont a Pikkely HE 1-es csapata húzta be, a C-ben a mezőny legtöbb halát fogva Mezei Kristóf nyert, míg a D-ben Hideg Attila bizonyult a legjobbnak, így a döntés a csapatok többi tagjának eredményén múlt.

A 2020-as év Megyei Bajnoka a Pikkely HE 1-es csapata lett, tagjai Ifj. Nánási Árpád, Hidegné Fekete Anikó, Hideg Attila, Mezei Kristóf, Mezei Bence, Tóth László csapatvezető, Mezei László Edző lett.

 

A második helyen a Premikó HE 1-es csapata végzett, tagjai Krokovecz János, Deák Levente, Monoki László, Péceli János, Dr. Németh Zoltán, csapatvezető Deák Attila, edző Deák Attiláné Kati

 

A harmadik helyen nagyon szoros versenyben pontazonossággal, mindössze 115 gramm különbséggel, (ez kb. 1 keszegnyi eltérés 34 kilónyi halnál!!!) az ÉRV Lázbérc csapata végzet a Premikó HE 2-es csapata előtt, tagjai Szalai Márton, Fazekas Tamás, Nagy László, Tamás Viktor, Szalai Donát, csapatvezető Tamás Ernő, edző Szalainé Somsák Marianna

Részletes eredmények a csatolt táblázatban.

 

Elindult valami….. Ahogy azt már legutóbb is írtam elindult valami, fejlődünk! A versenyt végig nézve remek horgászatokat láttam. Van jövője a megyénkben a versenyhorgászatnak. Tavaly TCSB-t nyert a csapatunk, az idén feeder és finomszerelékes horgászatban is országos döntőbe jutott 1-1 versenyzőnk, amire már régóta nem volt példa. Gyertek horgászok és versenyezzetek, segítünk mindenkinek az elindulásban, a kezdésben. Legyen Borsod megye sikeres ebben a sportban!

 

                                                   Üdvözlettel és persze görbüljön: A HEBOSZ Ifjúsági és Versenybizottsága

Close Menu