Az idén is a Megyei Egyénibajnoksággal egyszere rendeztük meg az Ifjúsági Horgászviadalt.

Sajnos azt kell, hogy mondjam a gyerekeknél nem vagyunk sikeresek! Mindössze 3 U14-es és 12 U18-as korú fiatalt tudtunk megérinteni, az évek óta nagyon lelkes Zabos Géza HE csapatának köszönhetően!

Nem vagyok pedagógus. Nekem lehet, hogy szerencsém volt, a gyerekeim szerettek horgászni és versenyezni is. Nem kellett őket küldeni a vízpartra, versenyezni se kellet noszogatni őket. Én, mint szülő rengeteget köszönhetek ennek a sportnak, a fiaimmal kialakult jó kapcsolaton kívül az átélt élményeket, az együtt eltöltött hétvégéket, a közösen fogott kisebb-nagyobb halakat.

Mindenkit kérdezek, hogy lehet a gyerekeket kicsalni a szabadba, horgászni?

Kérek mindenkit segítsen nekünk!

Az éven eljutottunk odáig, hogy érdektelenség miatt nem szervezünk horgásztábort! Az elmúlt években 10-15 gyereket tudtunk nagy nehézségek árán beszervezni, az idén ennyit se. Mindenki segítségét megköszönjük!

Térjünk vissza a viadalhoz! 

A viadal egy speciális verseny, halfogáson kívül célbadobásban is összemérik tudásukat a versenyzők és a két szám eredményei alapján hirdetünk győztest. A gyerekek ügyesek és lelkesek voltak, mindenkinek került hal a szákjába. Néhány fiatal elképesztő módon kezelte a spiccbotokat, felnőtteket megszégyenítő mennyiségű halat fogtak és azért ennek lehet örülni! Biztos vannak még ilyenek a megyében, csak nem találtuk meg őket. A célbadobás jól szétszórta a mezőnyt. Mindenkinek volt lehetősége néhány próba dobásra az értékelt dobások előtt és bizony, időnként még ők is mosolyogtak magukon. Nem egy fiatalnak jobban sikerültek a teszt dobásai, mint az értékeltek. Nem egyszer az ÉRV melléképületének az ajtaján, sőt időnként a tetején koppant a műanyag dobósúly, nem pedig a földre leterített céltáblán. Külön felkell hívnom a figyelmet, hogy mind a két korosztályban volt egy-egy ifjú hölgy, tehát nem csak a fiúk szórakozása a pecázás. Ráadásul az U18-as mezőnyben Virágh Lili Fruzsinát, csak egy az etetésére rátelepedő termetes balin akadályozta meg abban, hogy előrébb végezzen.

Az eredményhirdetéskor minden gyerek megkapta a jól megérdemelt tapsát és én úgy gondolom itt nem voltak vesztesek, hanem mindenki győzött!

Szeretnénk, ha ennek a versenynek a híre minél több gyerekhez, szülőhöz eljutna! Jövőre újra megrendezzük, reméljük sokkal több gyerekkel. Nagy a vízpart, elférünk!

 

 

                                                                                                                HEBOSZ versenybizottsága

Close Menu