Haladnunk kell a korral. Mivel egyre nagyobb népszerűségek örvend, eljött az ideje, hogy mi is megrendezzük az eső method feeder bajnokságunkat. A versenyt a szerencsi Árpád-hegyi tavon rendeztük meg. A vírusos időszak miatt sajnos az előzetesen nevezett 25 versenyző helyett csak 16-an jelentek meg a regisztrációra

  Akik horgásznak vele tisztában vannak a különféle feeder tecnikák sajátosságaival, ezért ezeknek a részleteibe nem fogok bele menni. Ezt a módszert inkább a nagyobb testű halak fogására fejlesztették ki, ezért is választottuk helyszínként a szép halállománnyal rendelkező szerencsi tavat, ami most sem okozott csalódást. Az igazságosabb eredmény érdekében a versenyzőket három szektorba osztottuk és a három szektor első adta a bajnokság eső három helyezettjét. Sajnos azzal mindenki tisztában van, hogy a horgászatban azért szerencse is kell a tudás mellé, míg az egyik szektorban minden kapásért meg kellett küzdeni, a másikban egymás után görbültek a spiccek. Már a verseny kezdetét követően megérkeztek az első nagyobb testű halak és mivel őket igyekeztünk a lehető legjobban kímélni, azon voltunk, hogy gyors mérlegelést követően azonnal kerüljenek vissza a vízbe. A versenyzők alaposan megfuttattak minket hisz az első órában szinte nem is fogtak 4-5 kiló alatti halat, több 7-8 kilós, és már 10 kiló feletti pontyok is kerültek a merítőkbe. A mi szerencsénkre a verseny második órájában picit lassult a fogások üteme és a halak mérete is. Mind három szektorban volt, akik nagyon jól indított és már ekkor komoly csata alakult ki az első helyekért. Az „A”-ban Szabó Ákos fogta az első pontyokat és bár nem voltak nagyok, sokáig vezette is a szektort. Ez volt egyébként a leghalszegényebb szektor, amit mi sem mutat jobban, mint az, hogy a végén a szektor harmadik helyéért szűk két és fél kiló hal is elég volt. Az utolsó órában egy távolság váltásnak köszönhetően azonban Pálinkás Robi 3 nagy testű hallal oda tudott érni az első helyre. A „B” szektorban Tyukodi Dénes indított a legjobban, de Fazekas Tamás is felzárkózót mellé, majd egy kis késéssel Valkó Tamás is belekezdett. A verseny vége mindenképp az övé lett, mert az utolsó percekben fogott 10 kiló feletti pontyával Fazekas Tamást megelőzte és bizony Dénes is igencsak elkezdett számolgatni, megvan-e a szektor első hely, ami aztán végül is magabiztosan meg is lett neki. A „C” szektorban volt a legtöbb mérlegelni valónk. Az „A”-val ellentétben itt 38 kiló hal jutott még a harmadiknak is. Itt került horogra a verseny legnagyobb hala, amit Szanyi Gergő fogott egy 14780 grammos gyönyörű potyka személyében és ez a nagy hal is csak a negyedik helyre volt elég ebben a szektorban. Itt hárman küzdöttek az első helyért és mind a hárman nagyon sokat fogtak. Szalai Donát bár sokat fogott, a többiekhez képest kicsi volt az átlagsúlya, így csak harmadik lett. Preszoly Andrásnak már több volt a nagytestű hala, de 41 kiló feletti fogása még mindig csak a második helyre lett elég. A „C” szektor és a verseny legtöbb halát Molnár Zoltán fogta, több mint 45 kilót, így ő lett HEBOSZ első method versenyének, a 2020-as évnek a Bajnoka.  A részletes eredményeket meglehet nézni a mellékelt táblázatban.

nézni a mellékelt táblázatban.

  Ez a verseny volt az első method versenyünk, de nem az utolsó. Hagyomány teremtő szándékkal indítottuk útjára és azon leszünk, hogy az elkövetkező években is lebonyolításra kerüljön, sőt, ha úgy alakul idővel ebből is lehet majd akár csapatbajnokságot is rendezni!

                                                                                      Üdvözlettel a HEBOSZ Ifjúsági és Versenybizottsága

Close Menu