Rakacai víztározó haltelepítés.

Tisztelt horgászok!
Tájékoztatunk mindenkit, hogy az országos rendkívüli haltelepítés a Rakacai víztározón, 2020.04.29. megtörtént!
Mint az előző közzétételünkben leírtuk, az Agrárminisztérium, a Pénzügyminisztérium és a Miniszterelnöki kabinetiroda által biztosított pénzügyi támogatásból rendkívüli pontytelepítés folyik az országban.
A Rakacai víztározóba 11.660 kg 3nyaras (fogható) 2-4 kg közötti egyedsúlyú pontyok kerültek telepítésre! A halak 2 teherautón és pótkocsin, 16 db tartályban érkeztek. A halak mérlegelésétől, a rakodásától a szállítási útvonalon a telepítésig szigorú ellenőrzés mellett történt. A rakodást, szállítást a MOHOSZ képviselője ellenőrizte. A telepítésnél a MOHOSZ képviselőjén kívül a az Edelényi Rendőrkapitányság, a Megyei Horgász Szövetség elnöke, és hivatásos halőrei is részt vettek, egyben felügyelték a halak szabadon engedését.
A Megyei Horgász Szövetség megnövelt, és különleges technikával felszerelt hivatásos halőrei fokozottan őrzik majd a halállományt. Az őrzést, a halállomány megőrzését az Edelényi Rendőrkapítányság hivatásos rendőrei, a hivatásos halőreinkkel közösen fogják végezni.

Close Menu