TÁJÉKOZTATÓ A RAKACA VÍZTÁRÓZÓRÓL

TÁJÉKOZTATÓ

A HORGÁSZ EGYESÜLETEK B.-A.-Z. MEGYEI SZÖVETSÉGE EZÚTON IS TÁJÉKOZTATJA A HORGÁSZOKAT ÉS A RAKACA VÍZTÁROZÓ PARTJÁN PIHENŐKET A VÍZTÁROZÓVAL ÉS ANNAK KÖRNYEZETÉVEL KAPCSOLATOS SZABÁLYOKRÓL. 

A Horgász Egyesületek B.-A.-Z. Megyei Szövetsége, az Edelényi Rendőrkapitányság és az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. áttekintette a Rakaca víztározóval kapcsolatos legfontosabb kérdéseket, és a tapasztalatokat összegezve a Szövetség az alábbi
szabályok betartására hívja a figyelmet.

A RAKACA VÍZTÁROZÓBAN JELENLEG TILOS A FÜRDÉS!

A Rakaca víztározó területén nincs fürdésre kijelölt terület,
jelenleg sehol sem engedélyezett a fürdőzés.

A RAKACA VÍZTÁROZÓNÁL TILOS A SZEMETELÉS!

A környezet, az élővilág és a vízbázis védelme érdekében a Rakaca víztározó partján és a környezetében sehol sem engedélyezett a szemetelés, vagy illegális hulladék elhelyezés! Minden horgásznak és a szabadidőt a vízparton töltőnek vigyázni kell a tisztaságra, a keletkezett hulladékot a tópart elhagyásakor magával kell vinnie. 

KIEMELT SZABÁLYOK A STÉGEKKEL KAPCSOLATOSAN:

A stégek építésével és használatával összefüggő viták elkerülése érdekében
az alábbiakra hívjuk fel a figyelmet.
 

  • Az ÉRV. Zrt. a Rakaca víztározó partján lévő stégek építésére senki részére nem adott engedélyt.
  • Aki önkényesen stéget épített, azt engedély nélkül, a saját felelősségére építette.
  • Az országos és a helyi horgászrend tartalmazza, hogy foglalt horgászhely nincs, így a stégekre való feljutást gátló műszaki megoldások (pl. zárható kapu, feljáró palló, stb.) az országos és a helyi horgászrend megsértését
  • Minden stéget építőnek tudomásul kell vennie: ha a stég a Rakaca víztározó környezetével kapcsolatos fejlesztést, beruházást akadályozza, a stéget saját költségén le kell bontania, és a part eredeti állapotát vissza kell állítania.
  •  
  • Az ÉRV. Zrt. és a Horgász Egyesületek B.-A.-Z. Megyei Szövetsége a stégek építésére és igénybevételére külön szabályrendszert kíván kidolgozni. 

KÉRÜNK MINDENKIT A FENTI SZABÁLYOK BETARTÁSÁRA A RAKACA VÍZTÁROZÓ TERÜLETÉN ÉS KÖRNYEZETÉBEN!

Miskolc, 2022. 08. 01.                                   Dr. Kovács Gy. Zoltán elnök

Horgász Egyesületek B.-A.-Z. Megyei Szövetsége

Close Menu